GreekEnglish

Ειδικός Μαγειρικής Τέχνης - Μάγειρας

logo CCASC

arrowSyllabus CFSE v1.0

Ειδικός Μαγειρικής Τέχνης - Μάγειρας
Culinary Arts Specialist - Cook

 

Η ACTA, σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, έρχεται σήμερα να καλύψει ένα μεγάλο κενό στο χώρο της μαγειρικής τέχνης και, κατανοώντας πλήρως τη σημασία της πιστοποιημένης γνώσης στη σύγχρονη αγορά εργασίας, δημιουργεί την πιστοποίηση “Certified Culinary Arts Specialist - Cook” (CCΑSC). Το πιστοποιητικό CCC συνυπογράφεται από την ACTA και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Στόχος του προγράμματος είναι η επαγγελματική στήριξη και ανάδειξη της ειδικότητας του Μάγειρα με ποιοτικούς και αντικειμενικούς όρους. Ο πιστοποιημένος Μάγειρας γνωρίζει τη δομή της κουζίνας μιας επισιτιστικής μονάδας. Επίσης, με την ολοκλήρωση του προγράμματος διαθέτει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να εργασθεί σε κάθε είδους επαγγελματική κουζίνα.

Βασιζόμενος στις εντολές της επιχείρησης και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ισχύουσες διατάξεις, την συνήθως ακολουθούμενη πρακτική στη πρόληψη των ατυχημάτων, εκτελεί υπεύθυνα τις ακόλουθες δραστηριότητες::

•    παρασκευή και παράθεση εδεσμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας με βάση πρότυπες συνταγές ή  και τις συνταγές που συντάσσει ο ίδιος.
•    ποιοτικό έλεγχο, τη συντήρηση και την αξιοποίηση των πρώτων υλών και των εδεσμάτων.
•    κατανομή, τεμαχισμό πρώτων υλών, προετοιμασία τους και χρήση τους με σκοπό την παρασκευή και την παράθεση του εδέσματος.
•    σύνθεση του μενού με βάση τις αγορανομικές διατάξεις και τους κανόνες γαστρονομίας.
•    διακόσμηση και την παρουσίαση των εδεσμάτων.
•    οργάνωση και τη διοίκηση της κουζίνας.

Επίσης είναι σε θέση να γνωρίζει:
- Τρόπους παρασκευής και συντήρησης όλων των ειδών φαγητού
- Στοιχεία εστιατορικής τέχνης
- Κανόνες μεριδοποίησης.
- Στοιχεία γαστρονομίας.
- Βασικές αρχές της οργάνωσης της κουζίνας
- Ορολογία των εδεσμάτων και διεθνής ονοματολογία.
- Βασικές αρχές υγιεινής του χώρου αλλά και προσωπικής υγιεινής

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στις εξετάσεις είναι η πενταετής προϋπηρεσία ως Μάγειρας ή η διετής φοίτηση σε αντίστοιχη σχολή μαγειρικής.

ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

Να διαθέτει φυσικές ικανότητες κατάλληλες για το αντικείμενο της ειδικότητας (φυσική κατάσταση, ευχέρεια στη σωματική κίνηση και στην κίνηση των χεριών , ισορροπία, ικανοποιητική όραση, ικανοποιητική ακοή, αντοχή)

Οι υποψήφιοι αξιολογούνται σε δύο φάσεις εξεταστικής διαδικασίας, τη γραπτή και την πρακτική. Στη γραπτή εξέταση ο υποψήφιος καλείται να απαντήσει σε 16 ερωτήσεις ανάπτυξης. Στην πρακτική εξέταση ο υποψήφιος αξιολογείται στην εφαρμογή ενός σεναρίου, ανάλογου του αντικειμένου της πιστοποίησης. Διάρκεια γραπτής εξέτασης 90 λεπτά. Διάρκεια πρακτικής εξέτασης 90 λεπτά. Ποσοστό επιτυχίας στη γραπτή εξέταση 70%. Ποσοστό επιτυχίας στην πρακτική εξέταση 70%. Η επιτυχής ολοκλήρωση και των δύο φάσεων της εξεταστικής διαδικασίας οδηγεί στην απόκτηση της πιστοποίησης.


Το σχήμαESYD LOGO πιστοποίησης CCASC είναι διαπιστευμένο σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024:2012 από το ΕΣΥΔ, τον κατά νόμο αρμόδιο οργανισμό, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η διαδικασία πιστοποίησης γίνεται με αμεροληψία και με τεκμηριωμένη επάρκεια ενώ παράλληλα καθιστά αναγνωρισμένο και αποδεκτό το πιστοποιητικό ως ισότιμο από τους Εθνικούς Φορείς Διαπίστευσης των χωρών – μελών της EA (European cooperation for Accreditation).

 

I want to receive a certificate CIMP
  1. *Η συμπλήρωση και αποστολή της παρακάτω φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν δημιουργεί καμία υποχρέωση ή δέσμευση συνεργασίας.
  2. (*)
    Άκυρο Εισαγωγή
  3. Ονοματεπώνυμο & Full Name(*)
    Please let us know your name.
  4. E-Mail(*)
    Please let us know your email address.
  5. Τηλέφωνο & Phone(*)
    Please write a subject for your message.
  6. Μήνυμα & Message
    Please let us know your message.
  7. anti-spam(*)
    anti-spam
    Άκυρο Εισαγωγή

I want to be

anazitisi kentrou

anazitisi ekswtasewn en

elegxos pistopoiitikou esyd

elegxos pistopoiitikou eoppep

eisodos sunergatwn en

 

elegxos pistopoiitikou