GreekEnglish

Τεχνίτης Γαλακτοκομίας - Τυροκομίας

logo CDTC

arrowSyllabus CFSE v1.0

 

Τεχνίτης Γαλακτοκομίας - Τυροκομίας
Dairy and Cheese Production Technician

Η ενότητα  αποσκοπεί στην απόκτηση των απαιτούμενων γνώσεων, δεξιοτήτων και συμπεριφορών  για τον Τεχνίτης Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας

Πιο αναλυτικά, οι πιστοποιημένοι  αναμένεται:

  • Σε επίπεδο γνώσεων να κατανοήσουν στις βασικές Αρχές του επαγγέλματος   
  • Σε επίπεδο συμπεριφορών να λειτουργούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και κανονισμούς και με τους κανόνες ηθικής

Επιμέρους στόχοι του σχήματος είναι η σύνδεση με τις επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρει η ενασχόληση με τη τυροκομία., η καθοριστική συμβολή στην παραγωγή γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων με καλές πρακτικές στα πλαίσια των ισχυόντων νομικών διατάξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πιστοποίηση γνώσεων  για την ορθολογική και ασφαλή λειτουργία με στόχο την παραγωγή ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων και η δυνατότητα δημιουργίας μονάδων οικογενειακής μορφής ειδικά για παραγωγούς πρώτης ύλης.

Αναλυτική περιγραφή εργασιών και εργασιακών καθηκόντων του Σχήματος

Προκειμένου να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους ο Τεχνίτης Τυροκόμος οφείλουν:
•    Να γνωρίζουν τις γενικές αρχές π[ου διέπουν την τεχνολογία του γάλακτος και τις βασικές ιδιότητες των υλών και υλικών τα οποία χειρίζονται.
•    Να γνωρίζουν τις παραγωγικές διαδικασίες και το χειρισμό των εξοπλισμών που έχουν στην ευθύνη τους.
•    Να γνωρίζουν τις αρχές, τους κανόνες καλής εργοστασιακής πρακτικής και τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας που αφορούν στην εργασία τους.
•    Να συνεργάζονται ειλικρινά, καλόπιστα και αποδοτικά κυρίως με τους συναδέλφους τους της παραγωγής καθώς και αυτούς των τεχνικών υπηρεσιών και του ελέγχου ποιότητας.

Οι υποψήφιοι αξιολογούνται σε δύο φάσεις εξεταστικής διαδικασίας, τη γραπτή και την πρακτική. Στη γραπτή εξέταση ο υποψήφιος καλείται να απαντήσει σε 30 ερωτήσεις κλειστού τύπου. Στην πρακτική εξέταση ο υποψήφιος αξιολογείται για τις ικανότητές του ως τεχνίτης τυροκομίας ή ως τεχνίτης γαλακτοκομίας. Διάρκεια γραπτής εξέτασης 60 λεπτά. Διάρκεια πρακτικής εξέτασης 20 λεπτά. Ποσοστό επιτυχίας στη γραπτή εξέταση 70%. Ποσοστό επιτυχίας στην πρακτική εξέταση 70%. Η επιτυχής ολοκλήρωση και των δύο φάσεων της εξεταστικής διαδικασίας οδηγεί στην απόκτηση της πιστοποίησης.

Εφόσον ο υποψήφιος πετύχει στις εξετάσεις θεωρίας μπορεί να λάβει το πιστοποιητικό της αντίστοιχης ειδικότητας Επιπέδου 1 (Εισαγωγικό Επίπεδο). Ο υποψήφιος δηλώνει στην αίτηση υποψηφίου αν επιθυμεί να λάβει πιστοποιητικό ειδικότητας Επιπέδου 2 καθώς επίσης και την επιμέρους ειδικότητα που θα εξεταστεί (δλδ γαλακτοκομία ή τυροκομία).

 


Το σχήμαESYD LOGO πιστοποίησης CDTC είναι διαπιστευμένο σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024:2012 από το ΕΣΥΔ, τον κατά νόμο αρμόδιο οργανισμό, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η διαδικασία πιστοποίησης γίνεται με αμεροληψία και με τεκμηριωμένη επάρκεια ενώ παράλληλα καθιστά αναγνωρισμένο και αποδεκτό το πιστοποιητικό ως ισότιμο από τους Εθνικούς Φορείς Διαπίστευσης των χωρών – μελών της EA (European cooperation for Accreditation).

 

I want to receive a certificate CIMP
  1. *Η συμπλήρωση και αποστολή της παρακάτω φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν δημιουργεί καμία υποχρέωση ή δέσμευση συνεργασίας.
  2. (*)
    Άκυρο Εισαγωγή
  3. Ονοματεπώνυμο & Full Name(*)
    Please let us know your name.
  4. E-Mail(*)
    Please let us know your email address.
  5. Τηλέφωνο & Phone(*)
    Please write a subject for your message.
  6. Μήνυμα & Message
    Please let us know your message.
  7. anti-spam(*)
    anti-spam
    Άκυρο Εισαγωγή

I want to be

anazitisi kentrou

anazitisi ekswtasewn en

elegxos pistopoiitikou esyd

elegxos pistopoiitikou eoppep

eisodos sunergatwn en

 

elegxos pistopoiitikou