GreekEnglish

Θέματα Ιδιωτικής Ασφάλειας για το Προσωπικό Ξενοδοχείου – Εξειδικευμένο Σεμινάριο

ΘΕΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
Εξειδικευμένο Σεμινάριο

pexels-photo-134065

Πιστοποιημένα Εκπαιδευτικά Κέντρα

*Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 216/2015(ΦΕΚΒ10) του Υπουργείου Τουρισμού το πρόγραμμα πιστοποίησης αποτελεί βαθμολογούμενο κριτήριο στην κατηγοριοποίηση των Ξενοδοχείων σε αστέρια.


Διάρκεια Σεμιναρίου: 35 ώρες

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η  ανάγκη ασφαλείας της ξενοδοχειακής εγκατάστασης, του προσωπικού και των πελατών της. Οι υπάλληλοι, άσχετα με το πόστο στο οποίο απασχολούνται, θα κληθούν πρώτοι να ανταποκριθούν σε έκτακτα γεγονότα ή εγκληματικές συμπεριφορές και ουσιαστικά να παρέχουν ασφάλεια σε πρόσωπα και αντικείμενα.


Με την παρακολούθηση του παραπάνω σεμιναρίου  επιτυγχάνεται το άρτιο γνωστικό υπόβαθρο του εκπαιδευομένου σε βασικές αρχές ιδιωτικής ασφάλειας για τους υπαλλήλους των ξενοδοχείων.


Οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να γνωρίζουν  τις βασικές έννοιες ασφαλείας και το νομικό πλαίσιο,  τον τρόπο δράσης εγκληματιών (modus operandi), , τα μέτρα ασφαλείας και η κατάλληλη χρήση αυτών, τους τρόπους αντίδρασης σε έκτακτα συμβάντα, την αντιμετώπιση άτομα με αποκλίνουσα συμπεριφορά, πως θα ενεργήσει σε μία σκηνή εγκλήματος καθώς και σε ένα τετελεσμένο αυτοκτονικό επεισόδιο, την έννοια  προστασίας φυσικών προσώπων (VIP), τι ενέργειες θα κάνει σε περίπτωση εντοπισμού αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού (Α.Ε.Μ.) και τι σε περίπτωση έκρηξης αυτού, πως θα συμπεριφερθεί σε μια κατάσταση ομηρίας κ.α.

Το εξειδικευμένο σεμινάριο απευθύνεται σε όλους του εργαζομένους, ημεδαπούς και αλλοδαπούς,  σε ξενοδοχειακές ή παρεμφερής εγκαταστάσεις. Αφορά όχι μόνο τους μόνιμους αλλά και τους εποχικούς υπαλλήλους, καθώς και τους μαθητευόμενους στα πλαίσια πρακτικής τους εξάσκησης. Επίσης στο προσωπικό των ιδιωτικών εταιριών παροχής υπηρεσιών ασφαλείας που απασχολούνται μόνιμα ή για περιορισμένο χρονικό διάστημα στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

 

Μέθοδοι και Τεχνικές Κατάρτισης:

•    Εργασίες
•    Ερωτήσεις-Απαντήσεις
•    Συζήτηση
•    Ασκήσεις σε ομάδες
•    Ανακεφαλαίωση με ερωτήσεις
•    Μελέτη περίπτωσης
•    Παίξιμο ρόλων

Μετά το τέλος της εκπαίδευσης οι υποψήφιοι συμμετέχουν σε εξετάσεις για την απόκτηση του πιστοποιητικού  Certified Hotel Security Assistant – Πιστοποιημένος Υπάλληλος Ξενοδοχείων σε Θέματα Ασφαλείας.
 
Περιεχόμενο Σεμιναρίου:
 • Γενικά περί ασφαλείας
 • Κρίσιμα περιστατικά και ενέργειες προσωπικού
 • Ασφάλεια εγκαταστάσεων
Όσοι εκπαιδευτικοί φορείς ενδιαφέρονται να διενεργήσουν το παραπάνω εξειδικευμένο σεμινάριο μπορούν να επικοινωνήσουν με την ACTA για περισσότερες πληροφορίες.

 

Θέλω να εκπαιδευτώ ως:
 1. *Η συμπλήρωση και αποστολή της παρακάτω φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν δημιουργεί καμία υποχρέωση ή δέσμευση συνεργασίας.
 2. (*)
  Άκυρο Εισαγωγή
 3. Ονοματεπώνυμο & Full Name(*)
  Please let us know your name.
 4. E-Mail(*)
  Please let us know your email address.
 5. Τηλέφωνο & Phone(*)
  Please write a subject for your message.
 6. Μήνυμα & Message
  Please let us know your message.
 7. anti-spam(*)
  anti-spam
  Άκυρο Εισαγωγή

 

 

Σκοπός του παραπάνω σεμιναρίου είναι η κάλυψη αναγκών στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλειας για προστασία  φυσικών προσώπων μέσα από ειδικευμένες γνώσεις και βιωματικές ασκήσεις προσομοίωσης προκειμένου οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τα απαιτούμενα προσόντα για την άσκηση της παραπάνω δραστηριότητας.

Με την παρακολούθηση του παραπάνω προγράμματος επιτυγχάνεται το άρτιο γνωστικό υπόβαθρο του εκπαιδευομένου σε βασικές αρχές σωματοφυλακής.

Αναπτύσσονται τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά μέθοδοι και τεχνικές πεζής και εποχούμενης συνοδείας ομάδων Σ.Ο.Α. στον ιδιωτικό τομέα που αφορούν την  Ελληνική πραγματικότητα.

Δημιουργούνται νέες δεξιότητες για τον κάθε ένα εκπαιδευόμενο ξεχωριστά όπως αυτών της εκπόνησης βασικών μέτρων ασφαλείας κατά την μετακίνηση επίσημου προσώπου, και της αυτοψίας χώρων που προηγείται από τους συνοδούς ασφαλείας πριν από την επίσκεψη του επίσημου.

Με το πέρας της παραπάνω εκπαίδευσης οι εκπαιδευόμενοι είναι σε θέση να αναλάβουν ρόλους σε πρόσωπα V.I.P. και να παρέχουν σε αυτά την προστασία όπως αυτή νοείται στις σύγχρονες σχολές του εξωτερικού προσαρμοσμένη όμως στην Ελληνική πραγματικότητα και συμβατή με την Ελληνική νομοθεσία.

Ένεκα του παραπάνω στο σεμινάριο αυτό δεν πραγματοποιείται εκπαίδευση σε χρήση των όπλων καθότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και τον Ν. 2168/93  εφόσον χορηγηθεί άδεια οπλοφορίας και οπλοκατοχής για φύλαξη προσώπων το άτομο στο οποίο θα του χορηγηθεί η παραπάνω άδεια θα πραγματοποιήσει εκπαίδευση από την Ελληνική Αστυνομία στο ίδιο το όπλο που θα χρησιμοποιεί κατά την άσκηση των καθηκόντων του στις εγκαταστάσεις της Αστυνομίας.

Θέλω να γίνω

anazitisi kentrou

Αναζήτηση Εξετάσεων

 

elegxos esyd

elegxos pistopoiitikou

Είσοδος Συνεργατών ACTA

Είσοδος Συνεργατών ACTA-Infotest

 

elegxos pistopoiitikou