GreekEnglish

Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας για Αερολιμένες - Εξειδικευμένο Σεμινάριο

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΕΣ
Εξειδικευμένο Σεμινάριο

pexels-photo-121521


Πιστοποιημένα Εκπαιδευτικά Κέντρα

Διάρκεια Σεμιναρίου: 24 ώρες

Ο υπάλληλος ιδιωτικής ασφάλειας εγκαταστάσεων αερολιμένα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας σε πρώτο επίπεδο, αλλά και ουσιαστικά αποτελεί τον πλέον νευραλγικό κρίκο ασφάλειας στην πραγματοποίηση ασφαλών αεροπορικών μεταφορών.   


Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κάλυψη αναγκών στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλειας για προστασία  φυσικών προσώπων μέσα από ειδικευμένες γνώσεις και βιωματικές ασκήσεις προσομοίωσης προκειμένου οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τα απαιτούμενα προσόντα για την άσκηση της παραπάνω δραστηριότητας.


Με την παρακολούθηση του παραπάνω σεμιναρίου  επιτυγχάνεται το άρτιο γνωστικό υπόβαθρο του εκπαιδευομένου σε βασικές αρχές ιδιωτικής ασφάλειας για αερολιμένες.
Οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να γνωρίζουν  όλα τα πρότυπα ασφαλείας και να υλοποιούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας αλλά και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων ελληνικών αερολιμένων. Δηλαδή διεξαγωγή του ελέγχου πρόσβασης και ασφάλειας προσώπων/χειραποσκευών/μεταφερόμενων αντικειμένων και οχημάτων,  διεξαγωγή του ελέγχου ασφαλείας των αποσκευών (hold baggage), φορτίου ταχυδρομείου, προμηθειών πτήσεων και προμηθειών αερολιμένα που διακινούνται στον αερολιμένα και τη φύλαξη των εγκαταστάσεων των αερολιμένων με στατικές φυλάξεις ή με τη διεξαγωγή περιπολιών στους ελεγχόμενους και μη χώρους τους.

Το εξειδικευμένο σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους έλληνες πολίτες και τους  πολίτες κράτους-μέλους της Ε.Ε. που διαθέτουν άδεια προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας. Επίσης, σε ιδιωτικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας που απασχολούν προσωπικό ασφάλειας για αερολιμένες .

 
Μέθοδοι και Τεχνικές Κατάρτισης:

•    Εργασίες
•    Ερωτήσεις-Απαντήσεις
•    Συζήτηση
•    Ασκήσεις σε ομάδες
•    Ανακεφαλαίωση με ερωτήσεις
•    Μελέτη περίπτωσης
•    Παίξιμο ρόλων

 

Μετά το τέλος της εκπαίδευσης οι υποψήφιοι συμμετέχουν σε εξετάσεις για την απόκτηση του πιστοποιητικού  Certified Airport Security Assistant – Πιστοποιημένος Υπάλληλος Ασφάλειας Αερολιμένων.
 
Περιεχόμενο Σεμιναρίου:
 • Ορισμοί - Έννοιες
 • Υπόχρεοι Σύνταξης Προγράμματος και διαδικασιών ασφαλείας
 • Υπηρεσίες και φορείς εμπλεκόμενοι στον τομέα ασφάλειας - αρμοδιότητες - ευθύνες - συνεργασία με τις αρχές
 • Διαδικασίες Αξιολόγησης - Αντιμετώπισης Απειλών και Συμβάντων
 • Οργάνωση του Τομέα Ασφαλείας
 • Μέτρα Ασφαλείας Αερολιμένων και Αεροπορικών Εγκαταστάσεων
 • Επιβάτες και Χειραποσκευές
 • Παραδιδόμενες Αποσκευές
 • Φορτίο  - Αποστολές Ταχυμεταφορών (courier) - Επείγοντα Μικροδέματα
 • Εταιρικό Ταχυδρομείο (co-mail) και υλικά (co-mat) Αερομεταφορέα
 • Πρόσθετα Μέτρα Ασφαλείας - Περιπολίες
 • Κατευθυντήριες Γραμμές για τον Εξοπλισμό Ασφαλείας
 • Απαγορευμένα Αντικείμενα σε Επιβάτες και Χειραποσκευές, στις Παραδιδόμενες Αποσκευές, σε Απαγορευμένα Αντικείμενα σε φορτίο/ταχυδρομείο

 Όσοι εκπαιδευτικοί φορείς ενδιαφέρονται να διενεργήσουν το παραπάνω εξειδικευμένο σεμινάριο μπορούν να επικοινωνήσουν με την ACTA για περισσότερες πληροφορίες.


 

Θέλω να εκπαιδευτώ ως:
 1. *Η συμπλήρωση και αποστολή της παρακάτω φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν δημιουργεί καμία υποχρέωση ή δέσμευση συνεργασίας.
 2. (*)
  Άκυρο Εισαγωγή
 3. Ονοματεπώνυμο & Full Name(*)
  Please let us know your name.
 4. E-Mail(*)
  Please let us know your email address.
 5. Τηλέφωνο & Phone(*)
  Please write a subject for your message.
 6. Μήνυμα & Message
  Please let us know your message.
 7. anti-spam(*)
  anti-spam
  Άκυρο Εισαγωγή

 

 

Σκοπός του παραπάνω σεμιναρίου είναι η κάλυψη αναγκών στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλειας για προστασία  φυσικών προσώπων μέσα από ειδικευμένες γνώσεις και βιωματικές ασκήσεις προσομοίωσης προκειμένου οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τα απαιτούμενα προσόντα για την άσκηση της παραπάνω δραστηριότητας.

Με την παρακολούθηση του παραπάνω προγράμματος επιτυγχάνεται το άρτιο γνωστικό υπόβαθρο του εκπαιδευομένου σε βασικές αρχές σωματοφυλακής.

Αναπτύσσονται τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά μέθοδοι και τεχνικές πεζής και εποχούμενης συνοδείας ομάδων Σ.Ο.Α. στον ιδιωτικό τομέα που αφορούν την  Ελληνική πραγματικότητα.

Δημιουργούνται νέες δεξιότητες για τον κάθε ένα εκπαιδευόμενο ξεχωριστά όπως αυτών της εκπόνησης βασικών μέτρων ασφαλείας κατά την μετακίνηση επίσημου προσώπου, και της αυτοψίας χώρων που προηγείται από τους συνοδούς ασφαλείας πριν από την επίσκεψη του επίσημου.

Με το πέρας της παραπάνω εκπαίδευσης οι εκπαιδευόμενοι είναι σε θέση να αναλάβουν ρόλους σε πρόσωπα V.I.P. και να παρέχουν σε αυτά την προστασία όπως αυτή νοείται στις σύγχρονες σχολές του εξωτερικού προσαρμοσμένη όμως στην Ελληνική πραγματικότητα και συμβατή με την Ελληνική νομοθεσία.

Ένεκα του παραπάνω στο σεμινάριο αυτό δεν πραγματοποιείται εκπαίδευση σε χρήση των όπλων καθότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και τον Ν. 2168/93  εφόσον χορηγηθεί άδεια οπλοφορίας και οπλοκατοχής για φύλαξη προσώπων το άτομο στο οποίο θα του χορηγηθεί η παραπάνω άδεια θα πραγματοποιήσει εκπαίδευση από την Ελληνική Αστυνομία στο ίδιο το όπλο που θα χρησιμοποιεί κατά την άσκηση των καθηκόντων του στις εγκαταστάσεις της Αστυνομίας.

Θέλω να γίνω

anazitisi kentrou

Αναζήτηση Εξετάσεων

 

elegxos esyd

elegxos pistopoiitikou

Είσοδος Συνεργατών ACTA

Είσοδος Συνεργατών ACTA-Infotest

 

elegxos pistopoiitikou